LA RUSE AU ÎNCEPUT LUCRĂRILE LA PROIECTUL PENTRU ÎMBUNĂTĂȚIREA CONECTIVITĂȚII EURIREGIUNII RUSE-GIURGIU CU CORIDORUL PAN-EUROPEAN DE TRANSPORT NR. 7

LA RUSE AU ÎNCEPUT LUCRĂRILE LA PROIECTUL PENTRU ÎMBUNĂTĂȚIREA CONECTIVITĂȚII EURIREGIUNII RUSE-GIURGIU CU CORIDORUL PAN-EUROPEAN DE TRANSPORT NR. 7

Echipa română a proiectului transfrontalier ,,Dezvoltarea fluviului Dunărea pentru o mai bună conectivitate a Euroregiunii Ruse-Giurgiu cu coridorul Pan-European de transport nr. 7”, condusă de viceprimarul Ionuț Cioacă a fost prezentă astăzi, 17 septembrie, la Ruse, la începerea lucrărilor pe partea bulgară.

Evenimentul a fost organizat pe malul bulgăresc al Dunării, în prezenta primarului Plamen Stoilov și a echipei de proiect din cadrul Primariei Ruse. Cu acest prilej, viceprimarul Ionut Cioacă a reiterat ideea bunei colaborari între cele doua municipalitati, demonstrată si de câștigarea acestui proiect comun și a felicitat modul în care cele două echipe au colaborat, coordonate de Dimitar Nakov și Mirela Popazu.

Cele doua municipalitati au depus împreuna și câștigat proiectul în cadrul Programului INTEREG V-A România Bulgaria 2014 – 2020, cu un buget de peste 7 milioane de euro.

Obiectivul de investiţii pentru Giurgiu este “Amenajarea unui sector al Canalului Sfântul Gheorghe în scopul îmbunătățirii conectivității în Euroregiunea Ruse – Giurgiu” și vizează amenajarea unui sector al Canalului Sfântul Gheorghe în apropierea legăturii sale naturale cu fluviul Dunărea, în scopul îmbunătățirii conectivității Euroregiunii Ruse – Giurgiu cu coridorul de transport fluvial.

Amenajarea se va realiza pe malul Canalului Sfântul Gheorghe, pe Aleea Plantelor, vis-a-vis de sediul Administraţiei Domeniului Public şi Privat Giurgiu şi conţine următoarele obiecte:
– Cheu cu pereu de dale din beton pe o lungime de 230 m
– Platformă portuară cu o suprafaţă totală de 3.377 mp, din care platforma betonată 1.919 mp, iar platforma din pavele autoblocante este de 1.458 mp
– Rampă de ridicare ambarcaţiuni, ce va fi folosită în cazul reparațiilor efectuate la atelierul din cadrul portului sau pentru conservarea acestora pe timpul iernii
– Clădire administrativă şi împrejmuire
– Zonă reparaţii nave
– Platformă de andocare
– Șase apuntamente plutitoare de acostare cu lungimea de
12 m
– Amenajări ale sistemului rutier, trotuare şi parcări
– Amenajare peisagistică

La Giurgiu, contractul multianual de lucrări (inclusiv servicii de proiectare, servicii de asistenţă tehnică din partea proiectantului şi execuţia lucrărilor de construcţie) a fost semnat în data de 29 mai 2018, în prima fază fiind elaborate proiectul tehnic, detaliile de execuție, documentația tehnică pentru obținerea autorizației de construire și documentația pentru obținerea avizelor și acordurilor.

După obținerea tuturor avizelor și la Giurgiu va fi organizat un eveniment similar, va fi dat ordinul de incepere pe santier.

Ultima modificare: 17.09.2018 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul CATARGE PENTRU ARBORAREA DRAPELULUI NAȚIONAL, AMPLASATE ÎN MUNICIPIU ÎN AN CENTENAR

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.